Farmasi Halal Malaysia - Malaysian Online Pharmacy

Shop by Section

New @ Blog

by e-Farmasi (Wednesday, 15th February 2012)
by e-Farmasi (Wednesday, 4th May 2011)
0 comments

View All Posts

Share to Social Network

Subscribe

Subscribers (17)

outofstepcatheren.wongazie2401zhafiraadelinaluacheongkangcaseypgmiszwan11miza_hud1jijiehanan_dz

Find Us on Social Network

Our Facebook Our Twitter

Payments Accepted

FPX local banks

Older Item Catalog  >  Supplemen (Cecair/Jus)  »  MonaVie Original Newer Item
MonaVie Original
RM135.00  MYR

Ask Seller


ITEM DESCRIPTION



Monavie RM135/750ml

Monavie adalah jus buah-buahan yang terdiri daripada 19 jenis buah

Acai berry (sebutannya asahi)
Pomeganate (Delima)
Bilberry
Passion Fruit (Markisah)
Wolfberry (Goji berry)
Blueberry
Cranberry
Kiwi
Aprikot
Prune
Nashi (Japanese Pear)
Aronia
Camu-camu
Acerola Cherry
Banana
Pear
Lychee
White Grape
Purple Grape




Kandungan utama Jus Monavie ialah Acai Berry yang hanya terdapat di Amazon. Proses mengutip buah Acai ni pun bukannya mudah, dalam masa 24 jam selepas dipetik ia mestilah segera diproses, jika tidak segala khasiat yang terkandung didalamnya akan musnah, yang tinggal hanyalah serat (fiber)





Inilah rupa buah Acai tu...sebutannya (Asahi).
Pokoknya macam pokok pinang, kena panjat utk petik buah Acai. Bukan senang...
Dekat situ juga diproses.

Monavie ialah nama company
Monavie juga nama produk
Setakat ni ada 2 jenis
Monavie Original - ada dalam bentuk jus dan juga gel
Monavie Active -
ada dalam bentuk jus dan juga gel



Beza diantara Monavie Original & Monavie Active
Monavie Original - 19 buah
Monavie Active - 19 buah + Glucosamine HCl (daripada jagung)

Apa kata mereka....


Oprah Winfrey Show lists the Acai as the world's No 1 "Superfood for age defying beauty"



"The fruits in MonaVie Blend were selected for their Spesific Synergistic starting with one of the top foods in the world" Dr Nicholas Perricone


NBC today reported "The Anomabi Indians believed for centuries that the Acai holds unique power..."


Steve O'Brain CBS Radio Personality, interview Dr Ralph Carson about the Monavie blend and its health benefit.


University Of Florida "Acai berries are already consider one of the richest fruit sources of antioxidant..."


Vogue magazine call it, " The next big workout cocktail"


"The Acai has the beguiling, berry like flavor with intense chocolate overtones."


"Acai berries are among the most nutritious foods of the Amazon, rich in B vitamins, minerals, fiber, protein and omega-3 fatty acids. Acai berries also contain oleic acid (omega-9), a beneficial fatty acid (often mistakenly referred to as essential)."



Testimoni



MonaVie In People's Magazine
 

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 494x640.


Clinical Study of MonaVie Active

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 495x639.




Monavie On FOX


"Dr. Pennington Discusses MonaVie And Your Body" - FOX 4 News Feature


"In Your Corner Medical Report" - FOX 4 News Feature


"We Try It Before You Buy It" - FOX 4 News Feature


Mona Vie Revisited on Fox Orlando


Monavie on Fox 35


Monavie with Celebrities

MonaVie with celebrities at the Oscars


Ester and MonaVie


George Jones talks about MonaVie

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 494x639.


Sumner Redstone talks about MonaVie

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 510x639.


Hollywood Celebs on MonaVie

Monavie On NBC


Monavie On KARE11 News


Monavie On NBC2 News


NBC4 News report on MonaVie


Monavie On WCPX6 News


Monavie On KATC3 News

Monavie On Talk Shows

Rachael Ray Show calls MonaVie "Our Favorite Superdrink"


Mr. Food talks about acai & MonaVie

Monavie with Sportsmen


JoeMax Moore and MonaVie


Boston Red Sox Drink MonaVie!


MonaVie in New England Patriots locker room

Monavie On ABC

MonaVie on abc news report - California


abc9 WCPO news report on MonaVie

Acai In News


NBC Today Show - 5 foods that could change your life


NBC's Matt Laurer - acai report from the Amazon


Minum 30ml setiap pagi dan malam ketika perut kosong
Rasanya masam-masam manis macam fruit punch
Sedap, kanak-kanak pun sukakan rasanya

 




Oleh kerana penampilan botolnya nampak seperti wine ia telah diperkatakan dengan meluasnya sejak dilancarkan.

MonaVie adalah 100% daripada buah-buahan tanpa tambahan gula, juga tidak mengandungi alkohol. Oleh itu MonaVie telah diklasifikasikan sebagai Vegetarian.

KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) telah mengesahkan MonaVie sebagai makanan dibawah Food Act 1983 and Food Regulations 1985 semenjak 4 Julai 2007.

PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) telah menerima MonaVie sebagai produk ahli (No pendaftaran ahli : 0307081476) sejak 16 Julai 2008

 


Acai berry adalah bahan utama di dalam Jus MonaVie
Khasiat nutrisi yang ada di dalam Acai berry


Anthocyanins (Antioksidan)
Protein
Omega Fatty Acids (Omega 3, 6, 9)
Phytosterols
Polyphenols
Fiber
Vitamins
- B1, B2, C, E, Niacin
Minerals - Iron, Calcium, Phosporus, Copper, Cobalt, Chromium, Manganase

Anthocyanins (Antioksidan)
Anthocyanins adalah flavonoid pigments yang dihasilkan oleh tumbuhan.
Anthocyanins memberikan warna (ungu gelap) pigmentation yang cantik dan menyerlah kepada buah Acai untuk menarik perhatian manusia & haiwan.Anthocyanins bertindak sebagai pelindung matahari (sunscreen) kepada buah Acai.

Pokok Acai yang tinggi dan hidup subur di hutan Amazon menjadikan buah Acai terdedah kepada cahaya matahari yang sangat terik dan menyebabkan ia mengalami tekanan terhadap sinaran ultra-violet.

Sinaran UV akan menggalakkan pembentukan radikal bebas di dalam buah Acai, disinilah Anthocyanins bertindak memerangi radikal bebas tersebut.

Apa yang menariknya ialah semua ciri-ciri antioksidan yang terdapat pada Anthocyanins akan kekal walaupun ia telah dimakan oleh organisma lain termasuklah manusia.

Kesimpulannya Anthocyanins bertindak sebagai pelindung sinaran UV kepada buah Acai, ia juga bertindak sebagai pelindung sinaran UV kepada kulit manusia.

"Dengan kata lain dah tak payah la sapu krim yang ada SPF 15, 30 dan sebagainya hanya dengan mengamalkan minum Jus MonaVie ni, kulit kita sudah dilindungi dari sinaran UV secara tidak langsung"

Anthocyanins - French Paradox
Berdasarkan amalan pemakanan yang tinggi gula, lemak, nicotine, kopi, gandum bagi kebanyakan orang Perancis boleh mengakibatkan mereka mendapat penyakit-penyakit kritikal seperti darah tinggi, kencing manis, kolesterol tinggi dan lain-lain. Tetapi apa yang terjadi adalah sebaliknya - mereka masih sihat tanpa penyakit walaupun mengamalkan diet yang tidak sihat, fenomena ini dipanggil French Paradox.

Apa kaitannya Anthocyanins dan French Paradox?
Pakar kajiselidik mempercayai Anthocyanins didalam red wine yang diminum oleh orang-orang Perancis telah mengurangkan risiko mereka daripada mendapat penyakit-penyakit kritikal walaupun mengamalkan diet yang tidak sihat. Oleh kerana kuantiti Anthocyanins di dalam
red wine sudah cukup bagus untuk mengelakkan mereka daripada mendapat penyakit, Anthocyanins yang terkandung di dalam Acai berry adalah 30 kali ganda lebih banyak daripada red wine..."anda bayangkan lah sendiri kebaikan mengamalkan minum Jus MonaVie"

Agak-agak macam mana diet kita di Malaysia ni ya?
Nasi Lemak, Roti Canai, Briyani Kambing, Kari Kepala Ikan...semuanya sukar ditolak.

Sesiapa yang suka makan kambing dan makanan berlemak-lemak tu minumlah MonaVie sebab Monavie ada Anthocyanins

Omega Fatty Acids (Omega 3, 6, 9)

Acai berry kaya dengan lelemak sihat Omega 3, 6 & 9. Hampir 50% daripada kandungan Acai berry ialah lelemak sihat ini.
Pada 8 September 2006, US FDA (Food and Drug Administration) telah membuat pernyataan bahawa kajian menunjukkan dengan penggunaan EPA dan DHA Omega-3 dapat mengurangkan risiko daripada serangan sakit jantung CHD (coronary heart disease).

Acai berry juga kaya dengan Asid Amino dan Protein
Asid Amino adalah blok pembinaan Protein. Dalam 100g hidangan Acai berry, 8g daripadanya adalah Protein. Protein berfungsi membina tisu-tisu baru dan membaiki sel-sel yang rosak.

Acai berry adalah sumber Sterol tumbuhan yang cemerlang!
3 sterol tumbuhan (photosterols) telah dikenalpasti terkandung di dalam Acai berry -
B-Sitosterol
Campesterol
Sigmasterol
Kajian menunjukkan Photosterols dapat memberi manafaat terhadap tahap kesihatan jantung dan sistem penghadaman




* Boosts energy levels
* Improves digestive function
* Improves mental clarity/focus
* Promotes sound sleep
* Provides all vital vitamins
* Contains several important minerals
* Is an extremely powerful free radical fighter
* Acai has very high levels of fibers
* Cleanses and Detoxifies the body of infectious toxins
* Strengthens your immune system
* Enhances sexual desire and performance
* Fights cancerous cells
* Slows down the aging process
* Promotes healthier and younger-looking skin
* Alleviates diabetes
* Normalizes and regulates cholesterol levels
* Helps maintain healthy heart function
* Minimizes inflammation
* Improves circulation
* Prevents artherosclerosis
* Enhances visual acuity
* Relieves arthritis pain
* Helps to clear skin of warts
* Reduces the occurrence of seizures
* Helps to reduce physical injuries & speed up recovery
* Helps stabilize normal blood sugar levels
* Helps improve patients suffering from leukemia
* Fights general depression
* Supports weight loss
* Improves upon your overall physical strength



Cadangan minum Monavie
30ml pagi, 30ml malam - utk kesejahteraan umum
60ml pagi, 60 ml malam - utk tujuan rawatan

Kandungan 19 Buah Dalam Monavie

The image “http://i191.photobucket.com/albums/z94/prosperx/juice/1141793334.jpg?t=1214711102” cannot be displayed, because it contains errors.

 

 

 

ITEM REVIEWS :

Have a review for this item? Post your review below:


RELATED ITEMS

About    Catalog    Blog    Contact    Payment    Delivery    Return Policy    Buying    Selling    Widgets   

to top